Sanneke-in-Finland.reismee.nl

En maar werken, werken, werken...

Na een hele week werken, van maandag tot en met zondag, had ik toch wel een dagje vrij verdiend. Heb genoten van mijn weekendstage.Het personeel heeft mij dit weekend helemaal in de watten gelegd. Maar heb tussendoor ook wel hard moeten werken hoor. Zaterdag heb ik toch zo moeten lachen. Er is zo'n Finse verpleegkundige die dolgraag met mij wil babbelen, maar ze spreek geen woord Engels. Ze praat altijd maar in't Fins tegen me met de hoop dat ik haar zal verstaan. Je kan je wel inbeelden hoe grappig dat kan zijn. Soms versta ik hier en daar een Fins woordje, maar het is gewoon onmogelijk om alles te begrijpen. Daar is geen beginnen aan.Maar dat vrouwke, o zo lief,blijft de moed niet opgeven, en ze blijft maar proberen (in het Fins). Totdat ze op het idee kwam om een mega dik woordenboek suomi-english/english-suomi te gaan halen. Ze kwam langs me zitten en begon wat woordjes op te zoeken. Woord per woord waren we dan met elkaar aan't babbelen. Ik kon m'n lach niet inhouden,ze was doodserieus en zo lief. Maar het leuke moet eigelijk nog komen. Zehad het over'cloudberries', eensoort bosbes die je in Lapland kuntvinden en moeten hier in Finland ontzettend duur zijn, wel 25euro/kg. Na een hele uitleg over dat vruchtje (via een andere verpleegkundige die alles vertaalde), liep ze ineens weg en zei ze niks meer. Vond het allemaal maar raar. Later op de dag zei een andere verpleegkundige me dat ze die vruchten nogin de diepvries had steken en dat zeverder niets mocht zeggen. Jaja... nu werd het welduidelijk, ze waren ietsvan plan. 'sAnderendaags terug een late shift,riepen zeme ineensom naar de keuken te komen.Had ze daar een grote kom vanille ijs klaargelegd met die 'cloudberries'. Hehehe, zalig. En hetwas lekker.Ik moest nog bijpakken,tuurlijk zeg ik daar geen nee tegen. Maardurfdeeigelijk niet zo veel besjes te pakken,gewoon het idee al dat zezo duur zijn.Nadat proeven dan maar terug aan't werk. Totdat ze met een Fins gebakje afkwam:) Ik weet de naam al niet meer, maar het is een soort cake met rijstvulling.Ik moest er boter op doen en tegelijk kwam ze met een kop thee aan. Oohh zeg... ik werd daar gewoon bediend. Zalig gewoon. En daarna kwam ze nog met eenkop soep af. Ja, echt wie had dat gedacht.Ik in alleszins niet.Het was geweldig. Zoiets doen ze in België op stage niet ;) Allen naar Finlandzou ik zeggen.Ik kijk al uit naar devolgende dagen op stage.

Carolien

Hey sanne, leuk dat je daar zo verwend wordt! Geniet ervan want die momenten zijn *priceless*. Ik sta nog 3 dagen opt OK int uza, en daar is het ook wel goed hoor, iedereen is vriendelijk en je krijgt veel uitleg.
Veel plezier dr nog... x

katleen *sjoeke*

allee schattebol
laat u maar goe verwenne want da komt ge ni elke dag tege, ik wou dat ik ook alles ne keer kon proeve en bekijke!
maar ik ga het goe make als je terug bent, dan gaan we pintjes pakke he:d
dikke zoen

Rachel

Hey Sanne,

wat leuk dat ze je daar zo in de watten leggen, dat is idd iets waar ze in België nog heel veel van kunnen leren.

Hopelijk verwennen ze je daar niet te veel zodat je daar niet blijft wonen, wel terugkomen he ;-)

Nog een paar dagen op je tanden bijten en dan is Niels daar. Je kent het verhaal van de laatste loodjes he maar eens hij bij jou is kunnen jullie dubbel zoveel genieten van jullie tijd daar samen.

Allee, ben der dan weer mee weg.

Vele Groetjes van mij

Anneleen

Hey Sanne, amai, ge hebt het daar echt wel naar uw zin e! De maanden zullen omvliegen en straks krijgt ge nog spijt da het voorbij is. Krijgen we ook nog reisverhalen als Niels daar is, of heb je het dan te druk? ;-) geniet er in elk geval nog van en tot .... groetjes!!

Sanne

Tuurlijk krijgen jullie ook reisverhalen te horen als Niels hier is ;) Maar dat zal wel eind volgende week zijn. En ik ga jullie natuurlijk niet alles vertellen hé. We gaan a.s. maandag naar Helsinki, daar pakken we de vlieger naar Lapland (Rovaniemi). Vrijdags komen we terug en blijven de hele dag nog in Helsinki. Tegen de late avond zullen we weer terug naar Turku komen. Verder geen gekke dingen meer meegemaakt. Alles loopt zoals het moet lopen. Rieteke, ne dikke merci voor je kaartje... Je bent super! Dikke kus terug, Sanne xxx Dada

Sanne

Wist je dat ik vandaag (nu) bij de helft ben van mijn stage...

vitorio

in de watten gelegd, dan zal je het wel verdient hebben denk ik, ik had wat anders dit weekend, storm te Blanc Nez, je waaide bijna om op het strand, daarbij nog regen van heb je het gezien, dus 2 keer kletsnat teruggekomen en niets gevonden natuurlijk. Een dag later werden wij beloond, de storm had een goed kleilaag ontsloten en daar vonden we o.a. mooie ammonieten met parelmoer. dus eerdt verdienen en dan genieten.
Verlanglijst goed ontvangen, we brengen het 9 april wel mee.
geniet ervan

RonnyKingJr.

Heey Sanne,

Haha zalig verslagje. Kan het zijn dat dat rijstgebakje RissiPiraka heet ? Als het dat is dan is het inderdaad overheerlijk. Moet je ook maar eens proberen met eender welke kaas ;-), Gij moet inderdaad veel dagen werken! Ik max 5 dagen achterelkaar. Maar goed ik ga je laten want de sauna roept. Veel succes toegewens en geniet er nog goed van he.

Heyppä
Tom

ria v jean

hoi Sanne en alles ok en genoten samen met Niels, ja aan alle mooie liedjes komt n einde , maar t kort ook wel op he ,strk s komt u make en pake weer . Zeg wel mooi landschap daar amai nie en de sneeuw mooi he t heeft hier van nacht ook wat gesneeuwt maar da is de moeite niet hey nog veel groetjes van ons alle

Dorien

Sanne, zo te horen en zien heb je al leuke tijden in Finland beleefd! Zo te horen verlopen de stages daar ook opperbest, want zo verwend worden da kenne ze hier in belgie ni hoor. En die romantische dagen met niels zullen je ook wel goed gedaan hebbe;)

Hou u nog goe daar!!

Greetz & xxxx Dorien