Het leven zoals het is: erasmussen in Finland
Moi moi... Hier weer eens een verslagske vanuit Finlandia. Het is alweer ffkes geleden. Ondertussen zit mijn eerste stage op OK erop. Ik ben deze week met een nieuwe stage begonnen, nl. op hematologie. Jaja, wat vliegt de tijd. De stagedienst valt héél goed mee, zalig personeel en de patiënten vinden het geweldig om een Belgische student tegen te komen. Ze zijn zo enthousiast en telkens als ze mij weer zien, vragen zehoe het in Holland is?;)En als ik dan tussendoor eens afkom met enkele Finse woorden liggen ze krom van het lachen. Hehe, blijkbaar moet dat toch welraar overkomen. Misschien heb je het al gezien bij de foto's, ik ben afgelopen zaterdag gaan skiën in Himos (3u rijden met de bus vanuit Turku). Voor de eerste keer in mijn leven, op de latten en op ECHT sneeuw, spannend! Heb in het begin eerst wat geoefend op de oefenpistes, en toen het wat vlotter ging, ben ik verder gegaan naar de blauwe pistes. Wow, was toch wel ff verschieten toen ik ineens bij de (verkeerde) piste stond zeker.Oh my God, wat was dat stijl en hoog.Heb niet gauw schrik, maar toen ik halverwege was wou ik echt terugdraaien, mja... dat ging niet eh;) berg op! Mmm... wat nu? Werd er ineens helemaal wittekes van. Ben toen maar héél voorzichtig beginnen te sjoefelen, lag er op dat stukje ooknog net véél ijs. Veel ijs = veel glijden en af en toe op de grond gaan. Ik stond daar wel schoon. Heb me tussendoor gewoon expres laten vallen, uit schrik dat ik mijn benen zou breken. Oké, deze pisten heb ik wel niet meer gedaan. Het was erover. Ben toen maar terug naar de echte blauwe pistes gegaan. Na 5 uurtjes skiën zijn we er maar mee gestopt. Ik was blij toen ik 's avonds m'n nest in lag. K'was stikkapot! Zondagmiddag toen ik opstond, moest ik toch twee keer tegoei naar buiten kijken. Het had gesneeuw, en deze keer was't goeie sneeuw. Ben hier in Harittu gaan wandelen in de natuur. Het lijkt wel een beetje op het hageven. 's Avonds was het weer tijd voor de 'week van Sarah'. Ik loop wel enkele weken achter met de serie, maar het is wel plezant aan't worden nu. Moederke... goei idee van u om de series op dvd te zetten en op te sturen. Er mogen er méér komen. Nog even wachten en dan komt mijne schat op bezoek. Nog 10 keer slapen. Zo, ik ga stillekes aan stoppen... Heb hier nog héél wat werk liggen en ga nu verder aan mijn stageproject werken. Vele groetjes, Sanne xxx
Hihi ik zie ze al vliegen op die blauwe piste :) Och Sanne, da zijn alleen ma leuke ervaringen, later lach je er heel hard mee :) Geniet van de mooie uitzichten want hier in Limburg trekt t maar op niks!
Amusement!
-x-
Leuk om te horen dat het zo goed met je gaat. En het skieen ging je blijkbaar ook goed af want je hebt er geen gebroken ledematen aan overgehouden.. hihi
Met mij verder ook alles goed hier. Pacey is nu inmiddels al 7 maanden en we hebben trouwens plannen om een huis te kopen in Provincie Zeeland. Hier in Eindhoven houden we het binnenkort voor gezien.
Veel succes met je volgende stage
Hugzzz Maggie, Johan en Pacey
Hallo Sanne we hebben je blogje in het oog gehouden. Fijn te horen dat het goed gaat met je en dat je vol enthousiasme deze ervaring beleeft. In het NATTE België verloopt verder alles vlotjes maar we hopen zeker nog van je avonturen te mogen lezen want voor dat je het weet ben je weer terug. Vele groetjes en toi toi toi!