Sanneke-in-Finland.reismee.nl

Blikvangers

Wist je dat...

... Turku slechts twee uur vliegen is vanuit Dusseldorf.

... Het hier een uurtje later is dan in België.

... Ik op mijn tweede stagedag al presteerde om te laat te komen op stage. En dat door de Finse tijd terug te veranderen naar de Belgische tijd, zonder dat door te hebben. heb toch maar weer een uutje langer kunnen slapen. Gelukkig hadden ze dat niet eens door op stage, maar ben het wel netjes gaan melden;) De volgende keren maar beter opletten.

... Dat het hier de eerste vrijdag al kermis was. Ik was zo fier op mijn kamer dat ik het maar meteen afsloot voorgoed! Blijkbaar sluit je hier wel degelijk je kamer af, als je je sleutel op je bureau laat liggen en dan de deur sluit. Echt leuk als je dat niet weet. En nogleuker is als je dat 's morgensvroeg om 6u overkomt als je op stage moet gaan. Ben blij dat ik die dag meteen in mijn kleren ben gesprongen ;) Na de middag heb ik na veel gezaag toch mijn reservesleutel van mijn kotbazin gekregen.

... Het Fins brood hier niet zo geweldig is. Ze kennen hier geen bakkers en dus ook geen VERS brood. Alleen maar van dat taaie en droge brol. Het is alleen maar goed te maken als je er een goei laag choco op doet. Voor diegene die gaan komen, breng een vers brood mee!

... Kokend water helpt tegen droog brood, ik spreek uit eigen ondervinding. Ge moet maar op het idee komen.

... (Ik) gisteren voor de eerste keer een wasmachine op gang heb gezet. Heb wel een half uur staan klossen met dat ding, het wilde niet werken. En dan weten dat je daar staat te hannessen met een nederlandstalige handleiding;) Toch vriendelijk van die Finnen om daar zo'n DUIDELIJKE handleiding achter te laten. Uiteindelijk kwam ik daar toch wel een lieve jongen tegen die compassie met me had. Hij kreeg dat ding in 1, 2, 3 aan. Jah... de venten van tegenwoordig, chapeau!!! Merci vreemdeling, tot de volgende wasbeurt!

... Die Finnen echt kunnen ZUIPEN!!! Daar kunnen wij Belgen niet tegen op. Ze gaan door totdat ze erbij neervallen (letterlijk).

... Ik jullie nu weer even gerust laten, Kittos... Hei Hei!!!

Tom

Hellow collega in spé,

Jes jes, ik geef u 100% gelijk ! Maar ondanks al deze "tegenslagen" hebben we hier toch een ongeloofelijk tijd , nietwaar ?? Zo ik laat je alweer

Heippa

meester yvo

Je moet wel leren eh en wat minder zuipen! Je oogjes staan er maar flauwtjes in zalle!
Ik zit nu samen met de poetsvrouwtjes van de school naar je foto's te kijken. Doei en veel plezier en geniet ervan!

Carolijn

Beste Sanne,

Ik ben een student Journalistiek & Nieuwe Media. Voor mijn afstudeeronderzoek, naar het gebruik van reisportals in het buitenland, zoek ik mensen die mee willen werken aan een klein onderzoekje. Door in twee minuten een enquêteformulier met 7 meerkeuzevragen in te vullen zou je mij al enorm helpen! Als je bereid bent mee te werken mail dan even naar carolijnstevens@gmail.com. Alvast superbedankt en nog veel plezier daar!

Carolijn

Niels

Pieps lieverd!

Kan al nie meer wachten tot ik daar ben, en bij je kan zijn!

dikke smak!
Mis je